Menu

Jij kunt blinden weer laten zien

Heb je wel eens ervaren hoe het is om blind te zijn? Om zonder zicht de normale dingen te doen, zoals een kop koffie halen? Hoe zou jij je werk dan bijvoorbeeld kunnen uitvoeren? 

Hein wéét hoe het is om niets meer te kunnen zien. Door een tragisch klimongeval werd hij blind. Als ervaren klimmer was hij aan het trainen voor een nieuwe klimavontuur in de bergen. Tijdens de voorbereiding in de klimhal ging het faliekant mis. Hij brak vrijwel elk bot in zijn lichaam en belandde in een coma. Na vijf weken ontwaakte hij uit zijn coma en bleek hij volledig blind te zijn.

Hein kwam erachter dat het Nederlands Herseninstituut bezig is met de ontwikkeling van een implantaat om blinden zoals Hein weer een vorm van zicht te geven. Zijn missie is om hier geld voor op te halen om hem en 40 miljoen andere blinden ter wereld weer te laten zien. Om hier aandacht voor te vragen komen wij met de Blinde Baas challenge! 

Doe mee en krijg de blinde Baas Blinddoek!

Ervaar zelf hoe het is om zelf blind te zijn door thuis of op je werk de Blinde Baas Challenge te doen. Mail je postadres naar [email protected] zodat wij je een Blinde Baas Blinddoek kunnen sturen. Volg het stappenplan hieronder en maak anderen bewust van de ongemakken die blinden ervaren! Je ontvangt de blinddoek in de week van 12 december.

 

Stappenplan Blinde Baas Challenge

Stap 1: Blinddoek jezelf. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een slaapmasker of theedoek.  

Stap 2: Laat iemand jou filmen of fotograferen terwijl je normale dingen probeert te doen op je werk. Haal bijvoorbeeld een kop koffie of typ blind een mail.

Stap 3: Deel jouw video of foto op je eigen socials en gebruik de hashtags #blindebaas

We delen jouw filmpje ook graag op de kanalen van het Nederlands Herseninstituut! Wil je jouw bijdrage ook terug zien?  Upload dan jouw filmpje in dit formulier

Samen zorgen we ervoor dat we blinden weer kunnen laten zien.

 

WORD PARTICULIER HERSENVRIEND
 

WORD ZAKELIJK HERSENVRIEND