Menu
Portretfoto Chris de Zeeuw

De Zeeuw Groep

Nieuw kinderboek: Darya en de denkmachine

Darya hoort van haar moeder, die hersendokter is, de gekste dingen over de hersenen. Wist je dat je hersenen een bijzondere denkmachine vormen? En dat die machine best wel op een walnoot lijkt? Samen met Curio, een walnootmannetje, verdwijnt Darya in een groot avontuur in de hersenen om uit te zoeken hoe die denkmachine nu eigenlijk werkt. Onderweg komt ze elektriciteitskabels tegen, zeepaardjes, een paarse hemel en een stortregen aan hersenvocht. Ook leert ze wat er gebeurt als je tweetalig opgroeit.

Geïnteresseerd? Klik hier door naar het boek

Delen
Portretfoto Chris de Zeeuw

De Zeeuw Groep

Een van de belangrijkste uitdagingen in de neurowetenschappen is om te ontrafelen hoe het geheugen werkt. De groep van Chris de Zeeuw probeert dit centrale thema te onderzoeken door de signalen van de kleine en de grote hersenen te bestuderen tijdens het aanleren van bewegingen.

In de podcast Master the Mind vertelt Chris de Zeeuw meer over het onderzoek van zijn team naar de kleine hersenen. Luister je mee?

Q & A Lecture chris de zeeuw

Onderzoek naar de kleine hersenen

Chris de Zeeuw vertelt in het kort over zijn onderzoek

 

 

Interview voor Erasmus Studio

Chris de Zeeuw slaagde er – onder meer dankzij nieuwe, zeer nauwkeurige meettechnologie – in om voor het eerst inzichtelijk te maken wat er in de hersenen gebeurt als we een gedachte hebben, ons concentreren of een keuze proberen te maken. Zijn bevindingen (die leidden tot publicaties in Nature en Science Advances) worden alom bejubeld en gezien als een paradigmashift in het hersenonderzoek.

 

Eredoctoraat voor Karl Deisseroth

Prof. Karl Deisseroth ontvangt een eredoctoraat uit handen van Chris de Zeeuw, voor zijn baanbrekende hersenonderzoek. Hij wordt gezien als de grondlegger van de optogenetica, een techniek die het mogelijk maakt om met licht specifieke hersencellen te activeren. Deisseroth kreeg zijn eredoctoraat in het kader van de 108e dies natalis van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) op maandag 8 november met als thema Health, Technology & Society.

Lees meer