Menu

Antonio LozanoE-mail: [email protected]
Social media:

 

Het is Antonio’s droom om blinde mensen weer een vorm van zicht en onafhankelijkheid terug te geven door middel van een visuele prothese.
In Spanje nam hij als onderzoeker deel aan de eerste menselijke trial met een intracorticale micro-elektrode implantaat in de visuele cortex, waar hij experimenten ontwierp en uitvoerde met elektrische stimulatie protocollen gebaseerd op natuurkundige modellen, Deep Learning beeldverwerkingstechnieken en gedrags- en neurale data analyse.
Nu in Nederland, als onderdeel van de onderzoeksgroep van Pieter Roelfsema, werkt hij aan de volgende generatie  hersenimplantaten voor blinden, door de technologische, wetenschappelijke en klinische ontwikkelingen van het implantaat verder te ontwikkelen en te integreren.

Antonio, oorspronkelijk afkomstig uit Granada, Spanje, behaalde in 2015 en 2017 een Bachelor Engineering graad in Industriële Technologieën en een Master in Engineering in Industriële Techniek aan de UPCT in Cartagena (Spanje), terwijl hij zich tijdens zijn master specialiseerde in Biomedische Techniek als internationale student aan de Polytechnische Universiteit van Milaan (Italië). Tijdens zijn masterscriptie ontwikkelde hij Deep Learning-modellen van retinale codering van visuele informatie.
In 2018 begon hij te werken aan zijn PhD over corticale visuele neuroprothesen  onder co-supervisie van J.M. Ferrández Vicente (UPCT ) en Eduardo Fernández Jover (Biomedical Neuroengineering Research Group at UMH). In 2019 werkte hij als gastonderzoeker aan het Tokyo Institute of Technology binnen het Data Science laboratorium van Daniel Berrar, waar hij onderzoek deed naar modellen van neurale codering en decodering, terwijl hij werkte als AI/computer vision engineer bij Hongo Aerospace, een drone bedrijf, ook in Tokyo.
In de herfst van 2020 trad Antonio toe tot het lab van Pieter Roelfsema in het kader van het INTENSE-project, waar hij nu werkt aan de volgende generatie hersenimplantaten voor blinden, samen met Roelfsema’s medewerkers.

Wilt u de ontwikkeling van de visuele prothese steunen? Dat kan via de campagne BringINsight
Ervaar hoe het is om blind te zijn. Speel The Blind Experience! Klik hier voor het spel.
Wilt u vriend worden van het Herseninstituut en ons werk steunen? WORD DAN VRIEND VAN HET HERSENINSTITUUT.