Menu

Twee promovendi ontvangen Brain Award

Op 2 december zijn de Brain Award uitgereikt aan twee promovendi van het Nederlands Herseninstituut om hun prestaties te vieren.

Brain Award voor uitmuntende samenwerking

Robin BroersenRobin Broersen heeft dit jaar de award voor uitmuntende samenwerking ontvangen. Robin kreeg de award voor zijn artikel in het wetenschappelijke tijdschrift PLoS OneImpaired Spatio-Temporal Predictive Motor Timing Associated with Spinocerebellar Ataxia Type 6′. Robin heeft er met zijn onderzoek voor gezorgd dat drie groepen van het Herseninstituut, de de Zeeuw groep, van der Werf en de Gazzola groep, samen konden werken aan een studie die zij geen van allen alleen hadden kunnen uitvoeren.

Brain Award voor wetenschappelijke uitmuntendheid

jeurissenDe Brain Award voor wetenschappelijke uitmuntendheid gaat naar Danique Jeurissen. Zij ontvangt de award voor haar publicatie in ElifeSerial grouping of 2D-image regions with object-based attention in humans‘. Danique heeft met het onderzoek een brug geslagen tussen neurofysiologie en perceptie en aandacht door gebruik te maken van computationele modellen.