Menu

Help Hein weer te zien

Stel je eens voor: van de ene op andere dag kun je niets meer zien. Je leeft in een donker gat. Dit is wat Hein Noortman en 40 miljoen anderen overkwam. Maar het baanbrekende onderzoek van het Nederlands Herseninstituut kan hier verandering in brengen. Met een hersenimplantaat kan een vorm van zicht worden teruggegeven. Help je mee?

 

Doneer en laat Hein weer zien
 

Leven in de duisternis

Hein Noortman leeft iedere dag in een donkere wereld. In 2016 stond het leven van de ondernemer en zijn gezin in één klap op zijn kop. Als ervaren klimmer was hij op weg naar opnieuw een klimavontuur in de bergen. Maar tijdens de voorbereiding in de klimhal in Rotterdam ging het mis. Hij viel vijftien meter naar beneden en kwam met een klap op de vloer terecht. Vrijwel elk bot in zijn lichaam was gebroken. Na vijf weken ontwaakte hij uit coma. Hij kon niks meer en hij bleek volledig blind.

Hein Noortman in het ziekenhuis

Maar Hein zat niet bij de pakken neer. Hij moest opnieuw alles leren: slikken, lopen, praten, bewegen. Tegen alle verwachtingen in kwam hij de val te boven. Zijn lichaam herstelde grotendeels. Behalve zijn ogen. Hij blijft vooralsnog 100% blind. En daardoor mist hij veel van zijn leven en zijn gezin.

Een Lichtpuntje

Heins vurige wens is om ooit weer te kunnen zien. Daarom is het zijn levensmissie om 6 miljoen euro op te halen. Dit is namelijk nodig voor het onderzoek van het Nederlands Herseninstituut. Onder leiding van Pieter Roelfsema zijn ze hier bezig met de ontwikkeling van een hersenimplantaat. In combinatie met een speciale bril, kunnen blinden daarmee een vorm van zicht terug krijgen. Een belangrijke stap in het terugkrijgen van hun onafhankelijkheid: een blind persoon kan weer vormen waarnemen, door ruimtes lopen en personen herkennen. 

Help je Hein zijn vrouw en kinderen ooit weer te zien? Doneer dan nu!

 

Hein en Pieter vertellen hun verhaal bij EenVandaag

Doneer nu

Via onderstaand formulier kun je doneren aan dit project. Ook kun je een gift overmaken op het rekeningnummer: NL47 INGB 0006 5027 33 (t.n.v. Stichting Vrienden van het Herseninstituut).

Voor vragen over donaties kun je mailen naar: [email protected]

Met jouw donatie:

  • Kan het Herseninstituut de visuele prothese verder ontwikkelen.
  • Help je mee blinden weer te laten zien.