Menu

Ambassadeur Erik Scherder

Erik Scherder, 69 jaar, ambassadeur van de Stichting Vrienden van het Herseninstituut, hoogleraar Neuropsychologie, hersen-celebrity.

“Vroeger was het normaal dat je als jong mens je ouders opvolgde in het familiebedrijf. Dat paste niet bij mij en dus ging ik pas opErik Scherder op een stoel mijn 21ste nadenken wat ik wilde doen met mijn leven. Na een opleiding als tennisleraar en fysiotherapeut, ging ik werken in de Valeriuskliniek in Amsterdam. Daar raakte ik in de ban van de hersenen en ging in de avonduren Neuropsychologie studeren. Na mijn studie wilde ik promoveren, en klopte bij de beste plek daarvoor aan, het Nederlands Herseninstituut. Dick was daar directeur. Ik vroeg hem of hij een van mijn twee promotoren wilde zijn. Dat wilde hij en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. Het is de basis geweest van wat ik nu ben.”

“Ik ben ambassadeur van de Stichting Vrienden van het Herseninstituut omdat ik mijn carriere op het Nederlands Herseninstituut ben begonnen. Ik heb gezien hoe waardevol het is om een Herseninstituut te hebben. Het is ongelofelijk belangrijk dat er een plek is zoals het Nederlands Herseninstituut waar het allerbeste hersenonderzoek van Nederland en misschien wel de wereld wordt gedaan. Het is de topsport van de wetenschap. Vrij en ongebonden onderzoek naar de werking van de hersenen en ogen en daaraan gekoppelde aandoeningen is ongelofelijk belangrijk.
Helaas is daar steeds minder geld voor. Word Hersenvriend en maak hersenonderzoek mogelijk!”

Word ook hersenvriend. Help mee en doneer. Voor slechts €25 per jaar kunt u hersenvriend worden.

Steun hersenonderzoek

Foto: Keke Keukelaar