Menu

Winnaars Brain Awards bekend

Op vrijdag 11 december vond de jaarlijkse Brain Award ceremonie plaats. Dit jaar zijn er meerdere promovendi van het Herseninstituut in de prijzen gevallen in de categorieën ‘Uitmuntende Samenwerking’ en ‘Wetenschappelijke Uitmuntendheid’.

BRAIN AWARD VOOR WETENSCHAPPELIJKE UITMUNTENDHEID

Promovendus Charles Cohen uit de onderzoeksgroep van Maarten Kole, ontvangt de Brain Award voor wetenschappelijke uitmuntendheid voor zijn publicatie “Saltatory Conduction along Myelinated Axons Involves a Periaxonal Nanocircuit” in het wetenschappelijke tijdschrift Cell.

Volgens de jury “verandert het artikel de manier waarop we denken over een van de meest fundamentele aspecten van de neurowetenschappen”. De jury vond de combinatie van zeer elegante en geavanceerde onderzoeksmethoden een van de belangrijkste sterke punten van de studie.

BRAIN AWARD VOOR UITMUNTENDE SAMENWERKING

De Brain Award voor uitmuntende samenwerking is toegekend aan Abdel Abdelgabar, Judith Suttrup, Ritu Bhandari en Robin Broersen voor hun artikel “Action perception recruits the cerebellum and is impaired in patients with spinocerebellar ataxia” dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Brain. Het is een samenwerkingsverband tussen de groepen van Chris de Zeeuw, Valeria Gazzola en Christian Keysers.

De jury schreef dat “de samenwerking een essentieel onderdeel was van het onderzoek en als een van die 3 groepen ontbrak, zou het project onmiddellijk onmogelijk zijn geworden”.

BRAIN AWARD

Sinds 2015 reikt het instituut jaarlijks de Brain Awards uit. Deze prijs is voor promovendi of postdocs die uitblinken in hun onderzoek. De Awards zijn in het leven geroepen om de schijnwerper te richten op onze onderzoekers als waardering voor hun harde werk en bijzondere toewijding. Er zijn prijzen te winnen in drie categorieën: ‘uitmuntende samenwerking’, ‘wetenschappelijke uitmuntendheid’ en ‘methodologische uitmuntendheid’. Alle winnaars nemen een beeldje en een geldprijs in ontvangst.