Menu

Winnaars Brain Award 2018 bekend gemaakt

Op 7 december vond de jaarlijkse Brain Award ceremonie plaats. Dit jaar zijn twee promovendi van het instituut in de prijzen gevallen in de categorieën Uitmuntende Samenwerking en Wetenschappelijke Uitmuntendheid.

Brain award voor uitmuntende samenwerking

De Brain Award voor Uitmuntende Samenwerking is toegekend aan Nicolas Gutierrez-Castellanos. Hij was de eerste auteur van een studie in een samenwerkingsverband tussen de groepen van Helmut Kessels en Chris de Zeeuw.

Volgens de jury is het onderzoek “een product van een interactieve samenwerking die de grenzen verlegd in zowel de cellulaire als systeem-neurowetenschappen”. Zijn artikel ‘Motor learning requires Purkinje cell synaptic potentiation through activation of AMPA-receptor subunit GluA3’, is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Neuron.

Brain award voor wetenschappelijke uitmuntendheid

Promovendus Timo van Kerkoerle heeft dit jaar de award voor wetenschappelijke uitmuntendheid ontvangen. Hij krijgt de award voor zijn publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications; ‘Layer-specificity in the effects of attention and working memory on activity in primary visual cortex’.

Volgens de jury zal de publicatie “veel citaties opleveren omdat de gedetailleerde analyse van het beïnvloeden van neurologische signalen zal leiden tot nieuwe inzichten in hoe het brein de dingen die we zien, voelen en ruiken, vormt en aanpast”.

Brain Award

Sinds 2015 reikt het instituut jaarlijks de Brain Awards uit. Deze prijs is voor promovendi of postdocs die uitblinken in hun onderzoek. De Awards zijn in het leven geroepen om de schijnwerper te richten op onze onderzoekers als waardering voor hun harde werk en bijzondere toewijding. Er zijn prijzen te winnen in drie categorieën: ‘uitmuntende samenwerking’, ‘wetenschappelijke uitmuntendheid’ en ‘methodologische uitmuntendheid’. Alle winnaars nemen een beeldje en een geldprijs in ontvangst.